Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Октомври » 12 » Празник „Книгите на моето детство“ – във Второ СУ Търговище
13:50
Празник „Книгите на моето детство“ – във Второ СУ Търговище

На 10.10.2016 г. шестокласниците от Второ средно училище „Проф. Никола Маринов” Търговище се включиха активно в Националната седмица на четенето, която се провежда за втора поредна година. Те организираха празник под надслов „Книгите на моето детство”, заедно със своите учители по български език и литература Симона Панова и Галина Димитрова. Събитието се проведе в Кибер центъра на училището. Елеонора Панайотова, заместник-директор, поздрави учениците за инициативата и прочете откъс от произведение, което те ще изучават в часовете по литература - най-известната творба на Антоан дьо Сент-Екзюпери „Малкият принц”.

В рамките на една седмица шестокласниците трябваше да се подготвят за празника – да потърсят свои детски книги, които размениха със съучениците си, споделяйки впечатления от прочетеното. Те ще се включат и в други дейности, посветени на Националната седмица на четенето /10 – 14.10.2016 г./.

   

 

 Йорданка Филева – главен учител

Категории: Стратегия - грамотност | Views: 904 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar