Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2017 » Май » 22 » Първо място за ученик на Второ СУ – автор на есе
11:22
Първо място за ученик на Второ СУ – автор на есе

Захари Тодоров от VІІ г клас на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище спечели първо място, раздел „Проза“, в ІХ-я национален конкурс “Мадарският конник – символ на историческото минало и европейското бъдеще на България”, за есе, във възрастова група 12 – 15 г. Десислава Георгиева от Х в клас е отличена с поощрение, във възрастова група 16 – 19 г. На 20.05.2017 г., в Регионалния исторически музей Шумен, се състоя церемонията по награждаване на победителите, за които бе организирана и екскурзия до Мадара и Мадарския конник.

Конкурсът се провежда ежегодно, в разделите „Литература“, „Рисунка“, „Компютърна рисунка“, „Презентация“, „Декоративно-приложно изкуство“. Той е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците за 2016/17 учебна година. Негови организатори са МОН, Национален дворец на децата, Община Шумен, ЦПЛР – Общински детски комплекс – Шумен.

 

 

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Конкурси | Views: 1416 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar