Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Октомври » 17 » „Среща с поезията“ организираха ученици от ІІ СУ Търговище
09:32
„Среща с поезията“ организираха ученици от ІІ СУ Търговище

На 13.10.2016 г. учениците от VІІ а клас на Второ средно училище „Проф. Никола Маринов” Търговище, с преподавател по български език и литература Симона Панова, се включиха  в Националната седмица на четенето.  Организираната инициатива беше под надслов ,,Среща с поезията“. Седмокласници представиха интересни моменти от живота и творчеството на свои любими писатели, разказаха за онези книги, автори, герои, които са променили техния мироглед, дали са им вдъхновение, идеи - Иван Вазов, Ангел Каралийчев, Юлесес Мур, Даниел Дефо, Артър Конан Дойл и други.

В края на своята среща с поезията всички се съгласиха с думите на Джеймс Брайс, че ,,стойността на книгата може да бъде измерена по това, което можем да отнесем от нея."

 

  

 

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Стратегия - грамотност | Views: 815 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar