Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Януари » 30 » Традициите са живи
11:53
Традициите са живи

На 28.01.2014 г. във ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов" гр. Търговище се проведе междинната представителна изява на клубовете „Празничен календар” и „Празнуваме заедно” по проект „УСПЕХ” с ръководители Ана Цанкова и Антоанета Стоянова.
Пред своите родители и гости, разделени в четири отбора, учениците представиха традициите и обичаите на Димитровден, Курбан Байрам, 1 ноември, Деня на християнското семейство, Никулден, Бъдни вечер и Коледа. Посрещаха коледари, благославяха за здраве и берекет, пяха песни, изричаха наричания. Не забравиха и празниците през месец януари, наречен от старите българи „сечен”, като сурвакаха със сурвачките, изработени от сръчните им ръце. Не бяха подминати и именниците, празнуващи през този месец - на Йордановден, Ивановден, Антоновден и др. Гостите споделиха, че и те са научили много нови неща за традициите, които трябва да се съхраняват и предават. 

Категории: "УСПЕХ" | Views: 1045 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar