Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2017 » Май » 16 » Ученици от Второ СУ Търговище управляват библиотеката
09:59
Ученици от Второ СУ Търговище управляват библиотеката

На 12.05.2017 г. ученици от десети и единадесети клас на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище се включиха в инициативата „Библиотекар за един ден“. Те изпълниха различни дейности, в качеството си на библиотечни специалисти в заемните, читалните, информационния център и в други отдели на Регионалната библиотека „Петър Стъпов“ Търговище. С желание и амбиция функцията на директор на библиотеката пое Атина Филева от ХІ г клас. Интерес към професията на библиотекаря проявиха и Пламена Георгиева от Х в клас; Клио Глеридис, Петя Радославова, Владислава Иванова, Мила Ванкова, Йоанна Стефанова – от Х г клас; Стефани Цанева, Весела Недялкова, Димана Стефанова, Гергана-Калина Николова от ХІ г клас.

В края на работния ден учениците споделиха впечатления за професията на библиотекаря, представиха презентации за библиотеките на бъдещето, за ролята на книгата и знанието в живота на хората. Росица Куцарова, директор на библиотеката, поздрави учениците и им благодари за проявената отговорност при изпълнение на служебните задължения. Всички библиотекари получиха грамоти за отличното си представяне в интересната инициатива.

„Библиотекар за един ден“ е част от Националната библиотечна седмица, организирана за 12-а поредна година в цялата страна от Българската библиотечно-информационна асоциация. Всяка година Второ СУ участва в тази инициативи с екип – ученици от гимназиален етап, подготвени от Здравка Радева и Йорданка Филева – главни учители по български език и литература.

 

Категории: Стратегия - грамотност | Views: 1489 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar