Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Януари » 26 » В навечерието на Освобождението на Търговище
09:52
В навечерието на Освобождението на Търговище

„Родовата памет разказва“ – това бе темата на урока по български език и литература, който на 22.01.2015 г. организираха учениците от VІІІ в  и VІІІ г клас на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище. Предварително те проучиха много източници, научиха за интересни моменти и личности от своите родове. Въз основа на записаните спомени на близките си създадоха есета, в които споделиха, че се чувстваме по-уверени, когато сме свързани с корените на нашия произход.

В разговора за родовата памет се включи и Ценимир Смилков – историк и публицист, председател на Военния клуб Търговище. Той разказа на осмокласниците за бита и поминъка на жителите на Ески Джумая през Възраждането, за някои видни фамилии в града, за войнишките паметници и други забележителни места.

Своя разговор за родовата памет учениците посветиха на 29 януари, когато се навършват 137 години от Освобождението на Търговище.

Йорданка Филева – главен учител
по български език и литература

Категории: Иновативни практики | Views: 661 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
avatar