Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Октомври » 26 » Всички деца по света да имат достъп до качествено образование – посланието на учениците от ІV д клас на ІІ СУ Търговище
08:54
Всички деца по света да имат достъп до качествено образование – посланието на учениците от ІV д клас на ІІ СУ Търговище

В глобалната инициатива на УНИЦЕФ „Най-големият урок в света” се включиха и учениците от ІV д клас, с класен ръководител Ана Цанкова, на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище. На 24.10.2016 г., в часа на класа, учениците дискутираха по темата, дали всички деца по света имат достъп до качествено образование.Запознаха се с истински истории на свои връстници от Конго, Афганистан, Индия, Ирак, които не могат да получат така жадуваното от тях образование поради това, че трябва да просят, за да изхранват семействата си, или защото училището е затворено, а малките момичета били принуждавани в ранна възраст да сключват брак. Учениците разсъждаваха по въпросите: Какво би било, ако са на мястото на тези деца? С какво техният живот е по-различен? Написаха пожелания и ги поставиха на специален постер, с което отправиха своите послания към всички деца по света - да живеят в мир и да имат достъп до качествено образование. 

   

   

Йорданка Филева – главен учител

 

Категории: Дейности и инициативи | Views: 1130 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar