Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2017 » Юни » 21 » Второ СУ Търговище – домакин на изява по "Дай старт на успеха", образователна програма на Джуниър Ачийвмънт и Кока-Кола България
10:37
Второ СУ Търговище – домакин на изява по "Дай старт на успеха", образователна програма на Джуниър Ачийвмънт и Кока-Кола България

На 19.06.2017 г. Второ СУ "Професор Никола Маринов" Търговище бе домакин на изявата по пилотния проект на Джуниър Ачийвмънт и Кока-Кола България "Дай старт на успеха". Гости на откриването бяха: Рая Матева – заместник-кмет на Община Търговище, Ст. Станчев - началник на РУО Търговище, Галя Панайотова - директор на училището, Г. Йорданова - заместник-директор. Гостите поднесоха приветствия към участниците в проекта и им пожелаха успешна работа. Представителите на Джуниър Ачийвмънт - Светослава Стоянова и д-р Светослав Маноилов, разпределиха на случаен принцип участниците от I СУ "Св. Седмочисленици" и II СУ "Проф. Н. Маринов" в 10 отбора и поставиха задачите, които те изпълниха - върху темата за младежката безработица. В рамките на определено време екипите презентираха своите предложения за разрешаване на проблема и отговаряха на въпроси от журито. Основен критерий за оценка на отборите беше умението на участниците да работят в екип. Три отбора бяха класирани за "Голямото 48-часово предизвикателство", което ще се проведе на 24-25.06.2017 г. в София. За отличното си представяне първенците получиха медали, а всички участници в изявата – сертификати.

Участниците от Второ СУ – ученици от Х в и ХІ а клас – се подготвят от класните си ръководители Петя Грудева – старши учители по информационни технологии, и Катя Цветкова – старши учител по история и цивилизация. Те демонстрираха основни познания за личностно развитие, ангажираност към проблемите на младите хора в България и Европа, амбиции за професионална реализация и пълноценен живот – за себе си и за своите връстници.

Йорданка Филева – главен учител

 

 

 

Категории: Дейности и инициативи | Views: 1237 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/3
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar