Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Септември » 17 » За детската безопасност на първокласниците във Второ СУ ,,Проф.Н.Маринов“
13:25
За детската безопасност на първокласниците във Второ СУ ,,Проф.Н.Маринов“

Второ СУ ,,Професор Никола Маринов“ се включи в Националната кампания ,,Да запазим децата на пътя“.

На 17.09.2016г. районни полицейски инспектори към РУ - Полиция влязоха в класните стаи, за да напомнят на малките първокласници да спазват основните правила за безопасност- да не изскачат внезапно на пътното платно, да пресичат само на обозначените за това места, да спазват стриктно определените от родителите маршрут към училището или други места, които често посещават.

С всички 120 първокласници се проведе практическо занятие в градска среда - организирано пресичане на платното през пешеходни пътеки под ръководството на полицейските служители.

Целта на мероприятията е да се акцентира върху темата за детската безопасност и да се привлече вниманието на обществото към нея, за да бъде приета като споделена отговорност и грижа на всички – учители, родители, полицейски служители и др.

Дейностите по кампанията ,,Да запазим децата на пътя“ са включени в годишния план на Училищната комисия по БДП и са организирани от Пламен Иванов- зам.-директор УД на Второ СУ и К.Кирилов- ст.полицейски инспектор в РУ-Търговище.

Категории: Безопасност на движението по пътищата | Views: 2536 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar