Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Март » 27 » Актьорите от ІІ СОУ отбелязват международния ден на театъра
13:34
Актьорите от ІІ СОУ отбелязват международния ден на театъра

27 март – международният ден на театъра – беше отбелязан от младите актьори от ателие „Театърът – сцена на живота“ и клуб „Искра любородна“ при Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище с ръководител Здравка Радева – главен учител по български език и литература. В зоната за социални контакти на училището оживяха сцени от любимите постановки, а в актовата зала се проведе среща с младия актьор Симеон Велков, който разкри драматургичните предизвикателства пред любителите на театралното изкуство. Ученици, учители и родители очакват с нетърпение всяка сценична изява на талантите. Това събитие в културния календар на училището вече е традиция.

Световният ден на театъра - 27 март - се отбелязва от 1962 г. с решение на Деветия конгрес на Международния театрален институт към ООН по въпросите на образованието, науката и културата (ЮНЕСКО).

 

 

Категории: Дейности и инициативи | Views: 617 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar