Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Април » 24 » „Човекът и природата – приятели, а не врагове!“ – един „зелен“ час по литература
13:52
„Човекът и природата – приятели, а не врагове!“ – един „зелен“ час по литература

Учениците от Х а клас на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище, с преподавател Йорданка Филева, отбелязаха Международния ден на книгата и авторското право – 23 април, като се включиха в  Националния маратон на четенето. На 23.04.2014 г. в Зелената детска академия на Регионалната библиотека „Петър Стъпов“ те четоха и обсъждаха свои есета на тема „Човекът и природата – приятели, а не врагове!Интересни мисли споделиха в творбите си Деница, Десислава, Мерал, Момчил, Моника, Пламена, Преслава, Селен, Христиана. Изразявайки своето отношение към екопроблемите в нашата съвременност, десетокласниците се включиха и в Седмицата на Земята. Дейности като този „зелен“ час привличат вниманието на младите хора към четенето, насърчават ги да повишават функционалната си грамотност, мотивират ги да усъвършенстват важни житейски умения.

Международният ден на книгата и авторското право – 23 април, е обявен от ЮНЕСКО за първи път през 1995 г. Избран е заради двойната годишнина от смъртта на Уилям Шекспир и Мигел де Сервантес през 1616 г. Отбелязва се в цял свят от различните правителства, неправителствени организации и културни институции и организации, обвързани с книгата и литературата. “ 


  

Категории: На училище извън училище | Views: 1615 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar