Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Март » 25 » Да изпратим Баба Марта, да посрещнем Първа пролет
10:05
Да изпратим Баба Марта, да посрещнем Първа пролет

С много песни и смях първокласниците в полуинтернатната група с възпитател Цветанка Димитрова във Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище изпратиха Баба Марта и посрещнаха Първа пролет. На 20.03.2014 г. в актовата зала на училището те представиха пред своите родители и учители легенди за мартеницата, приказки за Баба Марта, стихотворения за пролетта.

А песните и хорото на малчуганите предизвикаха много аплодисменти от майките, които бяха направили заедно с децата си красиви мартенички. Предварително децата бяха научили и много неща за пролетните обичаи и празници, за песните, свързани с тях. Те подариха мартеници на своите гости - Пламен Иванов – помощник -директор, и на класните си ръководители Г. Петрова и П. Жечев. „Да сме здрави, да сме весели, да сме щастливи, да сме българи!“ – с тези думи първокласниците завършиха своя празник, който дълго ще помнят.

 

Йорданка Филева – главен учител
по български език и литература

Категории: Дейности и инициативи | Views: 856 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar