Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Март » 4 » Да пазим местата за отдих – дейност по проект „За усмивката на нашия град”
09:09
Да пазим местата за отдих – дейност по проект „За усмивката на нашия град”

Учениците от полуинтернатна група ІII клас на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище работят по своя проект „За усмивката на нашия град”, свързан с гражданското образование. Проектът е посветен на чистотата и природата на град Търговище.

На 28.02.2015 г., заредени с пролетно настроение и огромно желание за работа, третокласниците от пети екип посетиха детската площадка до бл. 26, кв. „Запад” 2. Целта на посещението бе да се уверят в чистотата й и при нужда да я почистят. За тяхна изненада екипът свари детския кът чист, а уредите - здрави. Настана невероятна веселба, последваха игри и занимания. Децата внесоха много радост и слънчево настроение сред другите посетители на къта за отдих. Посещението се превърна в празник на веселието и игрите. Ентусиазираните малчугани умело използваха уредите и демонстрираха добри спортни умения.

Девизът на екипа е „Да покажем и на по-възрастните”. Третокласниците на практика показаха как трябва да се ползват местата за отдих, за да бъде нашият град по-чист и усмихнат. Посещенията на дeтската площадка ще продължат и занапред - дейността на екипа е свързана с целогодишното й поддържане.

Ръководител на проекта е старши възпитател Гюлфие Велиева.

Йорданка Филева – главен учител
по български език и литература

Категории: Дейности и инициативи | Views: 870 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar