Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Април » 28 » Деца от ІІ СОУ протягат ръце към свои връстници в нужда
18:23
Деца от ІІ СОУ протягат ръце към свои връстници в нужда

Благотворителен кулинарен базар организираха учениците от полуинтернатна група четвърти клас на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище, които работят по проект „Да протегнем ръце“. На 25.04.2014 г. актовата зала на училището се изпълни с много родители, учители, и най-вече с малчугани, нетърпеливи да опитат от домашно приготвените вкусотийки – кексове, баници, сладки, питки, милинки… Децата от екипа на проекта застанаха зад импровизираните щандове с голямо желание. А тези, които искаха да си купят от предложените лакомства, бяха толкова много, че трябваше да се изчакват в коридора. Денислава и Катя призоваха всички да станат съпричастни към съдбата на техните връстници в „Комплекса за социални услуги за деца и семейства” в нашия град. Ръководителят на проекта Гюлфие Велиева, старши възпитател в начален етап, каза, че се надява посланието на четвъртокласниците да достигне до повече хора, които да протегнат ръце към децата, нуждаещи се от помощ.

Кулинарният базар е организиран с голямата помощ на родителите и учителите от ІІ СОУ. Децата с радост споделяха, че са приготвили лакомствата заедно със своите майки, с голямо старание и с още по-голяма любов. Към ентусиазма на четвъртокласниците се присъединиха и много фирми от Търговище - сладкарски цех „Златна рибка”, хлебопекарна „Воденицата” и др. „Кулинарният базар в нашето училище е доказателство, че истинската благотворителност се случва през сърцето. Надяваме се тази благородна инициатива да се превърне в традиция, защото всички деца трябва да бъдат щастливи.

След базара представители на родителите съобщиха, че от продажбата на лакомствата и от кутията за дарения са събрани 373 лв., с които ще бъдат закупени книжки и играчки за децата в „Комплекса за социални услуги за деца и семейства” в Търговище. “


   

   

Йорданка Филева – главен учител
по български език и литература

Категории: Дейности и инициативи | Views: 1228 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/3
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar