Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Ноември » 25 » Ебола – чумата на ХХІ век
09:07
Ебола – чумата на ХХІ век

С повишен интерес учениците от ІХ г клас, профил „Природоматематически”, на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” гр. Търговище  се запознаха с актуалната тема, свързана с болестта ебола.Със съдействието на своя преподавател по биология и здравно образование Елина Богословова, два екипа в класа направиха проучване за причинителя, откриването, първите симптоми, мерките за предпазване и лечението на болестта. Учениците Весела Недялкова, Александър Павлов, Жанет Спасова и Атина Филева изготвиха презентации с резултатите от проучването.

Презентациите ще бъдат представени и на други ученици от училището в часовете по биология и здравно образование. Те ще бъдат предоставени за ползване от класните ръководители в часа на класа.


Елина Богословова – главен учител
по биология и здравно образование

Категории: Дейности и инициативи | Views: 533 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
avatar