Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Март » 6 » „Електронната цигара – изход или не?” – проведен дебат по проекта „Спри! Избери живота!” във ІІ СОУ
15:46
„Електронната цигара – изход или не?” – проведен дебат по проекта „Спри! Избери живота!” във ІІ СОУ

На 18.02.2015г. учениците от ІХг клас на ІІ СОУ „Проф.Н.Маринов” гр. Търговище след предварително проучване на темата проведоха дебата: „Електронната цигара – изход или не?”. В началото Атина Филева накратко презентира пред съучениците си устройството и използването на електронната цигара като по - безопасна алтернатива на традиционните тютюневи изделия и в някои случаи, като помощно средство за отказване от тютюнопушене. Учениците от класа започнаха да изказват своето мнение за плюсовете и минусите относно въздействието на електронната цигара върху здравето на пушачите, защото има данни, че тези продукти също създават рискове за никотиново отравяне и пристрастяване. Оформиха се две групи, които заеха позиции „за” и „против”. Често участниците в спора привеждаха примери, позовавайки се на различни източници на информация, както и на лични наблюдения по обсъждания въпрос. Г-жа Мевзуне Бейтулова, ръководител на проекта, следеше за спазването на добрия тон и умело придържаше дебата към темата.

След задълбочено разглеждане на въпроса относно използването на електронната цигара, учениците от ІХг клас ясно заявиха своята позиция: „Противопоставяне на всякакъв вид пушене”, защото по един или друг начин уврежда здравето на човека.

 

Елина Богословова
главен учител
ръководител на проекта

Категории: Спри! Избери живота! | Views: 1103 | Добавено от: Rebi | Rating: 2.0/1
Общо бр. коментари: 0
avatar