Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Април » 20 » Героите на Търговище – герои на България
11:37
Героите на Търговище – герои на България

Учениците от ХІ в и ХІ г клас на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов“ гр. Търговище се включиха в проекта „80 години по пътя на времето – от Ески Джумая към Търговище“ с поредната си инициатива, която бе подготвена от Йорданка Филева и Здравка Радева  –  ръководители на проекта.  Водени от своите родолюбиви чувства, на 17 април 2014 г., те се срещнаха с Ценимир Смилков от Военен клуб Търговище - историк, изследовател, наш съгражданин. Темата на разговора бе „Героите на Търговище – герои на България!“ Младите хора имаха възможност да изслушат един интересен и вълнуващ разказ за превратностите в историческата ни съдба, за силата на българския войник и неговата готовност за саможертва, за патриотизма като понятие, което винаги ще е актуално. Най-силно въздействие върху тях оказаха думите на г-н Смилков за капитан Данаджиев, роден в Ески Джумая, герой от Сръбско-българската война. Учениците работиха с документи и публицистични материали – текстове, фотоси и други информационни източници по темата.

Подобни срещи разговори за бележити личности от нашия край създават условия за възпитаване на патриотично чувство и формиране на съзнание за собствена културна и национална идентичност у младите хора на Търговище.  


  

  

Категории: От Ески Джумая към Търговище | Views: 1216 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar