Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Март » 24 » Героите оживяват в класната стая
12:53
Героите оживяват в класната стая

Драматизацията на литературни произведения е една от любимите дейности на учениците в часовете по български език и литература в начален етап.

Малките артисти от 2 „в“ клас чудесно се въплътиха в ролите на героите от приказките “Червената шапчица“ и „Маша и мечокът“. Умело изработените рекламни афиши от художниците, костюмите, подбрани от дизайнерите и гримьорите, предизвикаха бурните аплодисменти на зрителите. Представленията бяха умело режисирани от малките режисьори.

Във 2 „г” клас се проведе конкурс за най-добър актьорски екип за драматизация на стихотворението „Зимата, пролетта и детето” от Елисавета Багряна. Предварително децата бяха разделени на групи, според персонажите. Всяка група изработи маски за героите. Оператори и фотографи заснеха изпълненията на малките артисти. Излъчени бяха индивидуални и групови победители. След това всички изгледаха с интерес видеоклиповете на мултимедийния проектор в класната стая.

Чрез драматизацията на литературни произведения учениците се поставят в интересна, творческа атмосфера. Изграждат се умения за работа в екип, създава се траен интерес към ученето и мотивация за четене на художествена литература.

 

Елена Чукарева – главен учител за начален етап

Категории: Дейности и инициативи | Views: 801 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar