Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Април » 3 » Гостите на II СОУ „Проф. Никола Маринов” отнесоха прекрасни впечатления и "Една българска роза"
13:29
Гостите на II СОУ „Проф. Никола Маринов” отнесоха прекрасни впечатления и "Една българска роза"

В продължение на почти две години ученици и учители от II СОУ „Проф. Никола Маринов”  работиха по проект "Геометрията в ежедневието" -  програма „Учене през целия живот” на Европейската комисия, секторна програма „Коменски”. Двайсет и пет наши ученици вече посетиха партньорските училища  в Латвия, Литва, Румъния, Германия, Хърватия, Франция, Полша, Испания.

От 26 до 30 март училището беше домакин на последната работна среща на тема "Геометричини и оптични илюзии". Домакини и гости показаха това , което са подготвили преди срещата, а екипи, съставени от ученици от различни страни,работиха на място по темата.

Геометрия в природата, геометрия в архитектурата, геометрия в бита, геометрия в изкуството- това са не само част от темите, разработени за представяне в другите страни, но и това, което наблюдаваха гости и домакини при посещението на етнографския и археологическия музей в града, Велико Търново и крепостта Царевец, националния историко- археологически резерват Велики Преслав. По време на пътуването, всички гости със завиден ентусиазъм разучиха на български "Една българска роза". Вече у дома, песента е хит във всички училища от проекта.

Посрещане на връстници от чужбина, общуване на английски език и работа в екип с тях, представяне на културното ни наследство в търсене на геометрични форми, както и прекарване на малкото свободно от дейности време заедно- всичко това направи незабравими последните мартенски дни и за домакините, и за гостите - участници в дейностите по проекта.


 

 

Категории: "Коменски" | Views: 1165 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar