Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Март » 13 » Информационно студио „Правата ни като потребители“
09:27
Информационно студио „Правата ни като потребители“

Участниците в клуб „Евронавигатор“ при Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище организираха информационно студио „Правата ни като потребители“ по повод на 15 март, когато се отбелязва Световният ден на потребителите. През 2015 г. изявите в национален мащаб се провеждат под европейското мото „Запознайте се с правата си! Възползвайте се от правата си!“

Във фоайето на училището младите хора използваха съвременните компютърни технологии, за да привлекат вниманието на ученици и учители като потребители и да засилят тяхната активност при отстояването на правата им. Те намериха много информация от интернет страницата на Европейския потребителски център в България. Работейки с интерактивния модул, научиха как да постъпят, ако имат проблем с търговец в чужбина; ако искат да върнат стока, закупена онлайн; какви са правата им на пътници в автобус, самолет, влак и т. н.; при потребителски кредити, гаранции и рекламации в ЕС и др.

Първото официално отбелязване на Деня на потребителя е на 15 март 1983 г. и оттогава става важна дата за потребителските организации в цял свят. Две години по-късно – на 9 април 1985 г. общото събрание на Организацията на обединените нации одобрява идеята той да стане Световен ден за защита на потребителите. В българския календар той намира своето място от 2001 г.

 

Категории: Клуб "Евронавигатор" | Views: 943 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar