Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Април » 11 » Лидия от ІІ СОУ участва в национална олимпиада по литература
09:41
Лидия от ІІ СОУ участва в национална олимпиада по литература

На 5 април 2014 г. в София се проведе ХХХІІІ национална олимпиада по български език и литература, в която участва Лидия Красимирова Йорданова от ХІІ б клас, профил „Хуманитарен“, на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов“ гр. Търговище.  Дванадесетокласничката защити честта на училището и на нашия град. Тя разработи есе по темата „Бог и народ“ в поемата на Гео Милев „Септември“. Нейната работа ще бъде оценена от десетчленна комисия, в която влизат известни имена в литературознанието и езикознанието от много ВУЗ-ове в страната - доц. Катя Станева, проф. Панайот Карагьозов, проф. Адриана Дамянова, проф. Добрин Добрев, доц. Бойко Пенчев, гл. ас. Димка Димитрова и др.

Олимпиадата протече при много добра организация от страна на МОН и РИО София. Госпожа Ваня Кастрева – началник на РИО София – поздрави дванадесетокласниците, 70 души от цялата страна, и техните учители. Учениците олимпийци получиха грамоти и предметни награди.

Лидия многократно е печелила призови места в литературни конкурси и състезания, както и стипендии за даровити деца. Амбициозна и талантлива, в продължение на четири години тя работи упорито в екип със своя преподавател Йорданка Филева – главен учител по български език и литература. Пожелаваме й успех на държавните зрелостни изпити и в кандидатстудентската кампания!


Категории: Олимпиади | Views: 933 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar