Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Ноември » 27 » Литературен конкурс „Да превърнем стените в мостове“ – гражданска позиция и европейско мислене
13:32
Литературен конкурс „Да превърнем стените в мостове“ – гражданска позиция и европейско мислене

На 26.11.2014 г. учениците от клуб „Евронавигатор“ на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ град Търговище организираха своята поредна изява – отчитане на резултатите от литературния конкурс за есе на тема „Да превърнем стените в мостове“, посветен на 25-годишнината от падането на Берлинската стена.

Директорът Галя Панайотова поздрави авторите на отличените творби и им пожела да продължават все така смело да изразяват своята гражданска позиция и европейското си мислене, активно да участват и в други инициативи, които имат реален принос към промяната на техния живот. Тя връчи грамоти и книги на Теодора Ангелова ІХ а клас, Дебора Димова ІХ а клас, Йордан Николов ІХ в клас, Силвена Андонова ІХ в клас, Весела Недялкова ІХ в клас, Полина Каралийска ХІ б клас, Симона Костадинова ХІ б клас.

Иво Йорданов от ХІ в клас, председател на клуб „Евронавигатор“, сподели: „Радващо е, че много ученици от гимназиален етап се включиха в конкурса, което показва, че младите хора търсят изява за активно участие в обществото.“ Здравка Радева, председател на журито, главен учител по български език и литература, каза, че журито е било затруднено да определи най-добрите есета, защото всяко носи емоционалния заряд и индивидуалния стил на автора си. Тя пожела на младите „евронавигатори“ да търсят винаги вярната посока и да превръщат стените в мостове.


Категории: Клуб "Евронавигатор" | Views: 969 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar