Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Март » 6 » Малките граждани с големите идеи – на среща с кмета на Търговище
09:06
Малките граждани с големите идеи – на среща с кмета на Търговище

На 05.03.2015 г. третокласници от Второ СОУ „Професор Никола Маринов” Търговище се срещнаха с кмета на града д-р Красимир Мирев. Това е тяхната поредна дейност по проекта „За усмивката на нашия град”, свързан с гражданското образование.    Ръководител на проекта е старши възпитател Гюлфие Велиева.

Девизът на децата от трети екип е „Моето поведение – отговорност или заплаха за природата”. С цел да помогнат на родния си град да стане по-красив и по-привлекателен, те организираха екскурзия сред природата на Търговище. По време на разходката събраха много впечатления и направиха снимки на града и околностите му.

На срещата малчуганите споделиха, че със своя проект искат да се докоснат до сърцата на съучениците и съгражданите си и да ги накарат да се почувстват значими и отговорни за състоянието на града и района. Те показаха на кмета направените от тях снимки, зададоха му въпроси, помолиха го за съдействие. Децата изразиха радостта си, че д-р Мирев приема техните предложения. Изказаха своите благодарностите и към инж. Фериде Чакър – главен експерт „Хигиена и комунално стопанство”, която обеща и занапред Общината да помага на малките граждани с големите идеи.

 

 

Йорданка Филева – главен учител
по български език и литература

Категории: Дейности и инициативи | Views: 911 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar