Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Март » 23 » „Можем заедно, успяваме заедно!“ – празник на споделените постижения
09:00
„Можем заедно, успяваме заедно!“ – празник на споделените постижения

Класните ръководители на VІІІ в и VІІІ г клас с интензивно изучаване на английски език във Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище прилагат иновативни форми на общуване с учениците и техните родители. На 19.03.2015 г. в актовата зала на училището те - Петя Грудева и Лазарина Стоянова - организираха среща между осмокласниците на тема „Можем заедно, успяваме заедно!“

Учениците презентираха своите проекти по информационни технологии, класирани на областния кръг и предложени за участие в националния кръг на олимпиадата по ИТ. Недялка и Цветина, Вилислава и Славена, Симеон и Станислав, Стефан и Ивайло демонстрираха високи дигитални умения, екипна работа, интерес към актуални проблеми. Осмокласниците имат и други поводи за гордост – те печелят награди в литературни конкурси, в математически състезания, участват в танцови състави, школи и други извънкласни и извънучилищни форми. Всичко това спомага за по-лесната адаптация на юношите към училищната среда, за тяхното по-добро опознаване и пълноценно общуване, за насърчаване на инициативността и творческите им дейности.

„Имаме амбицията тази изява да стане традиционна, тъй като ще обогати училищния живот, ще изгради у възпитаниците на ІІ СОУ чувство за принадлежност към училището и ще популяризира нашите общи успехи.“ – сподели Петя Грудева. Присъстваха ученици и от VІІІ а, VІІІ б клас, преподаватели и родители, за които срещата беше един празник на споделените постижения.

 

 

 

Йорданка Филева – главен учител
по български език и литература

Категории: Класен ръководител - родител | Views: 1328 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar