Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Ноември » 13 » Мултимедийно шоу по случай патронния празник на II СОУ „Професор Никола Маринов“
13:41
Мултимедийно шоу по случай патронния празник на II СОУ „Професор Никола Маринов“

На 11.XI.2014 г. в актовата зала на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов", гр. Търговище се проведе мултимедийно шоу с ученици от паралелките на петите класове по случай патронния празник на училището. Водещи бяха Мария Тончева и Захари Тодоров, ученици от V „г“ клас.

Чрез проекта на Деница Христова и Стефани Миланова, възпитаници на нашето училище учениците се запознаха с историята на един живот, неразривно свързан с изкуството. Потопиха се в атмосферата на бащиния му дом, запознаха се със семейството, в което е отраснал великия художник, първите му стъпки в изкуството, многобройните му участия в изложби в страната и по света, извоювани ордени и медали.

Учениците разгледаха част от многобройните картини на Никола Маринов, обогатиха знанията си за къщата-музей, където протича детството и юношеството на твореца и художествената галерия "Проф. Никола Маринов" в гр. Търговище.

Чрез мероприятието се докоснахме до живота и творчеството на великия творец, показахме гордостта си от един неоспорим талант, оставил ни безценно наследство.

Категории: Дейности и инициативи | Views: 758 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar