Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Ноември » 24 » От движението на парите до построяването на град
12:26
От движението на парите до построяването на град

Второ СОУ „Проф. Никола Маринов” стана част от Световната седмица по предприемачество, която е инициатива на Ewing Marion Kauffman Foundation и Make Your Mark и обединява държави от всички континенти. Официален домакин за България е Джуниър Ачийвмънт България.

Учениците от 4 д клас с класен ръководител Калина Георгиева представиха чрез ролева игра „Движението на парите” – левчето „пътува” от Монетния двор през различни фирми в общността и накрая отново се връща в банката. Те разбраха каква е ролята на парите за личната и местната икономика, защо трябва да спестяваме.

Учениците от 3 г клас с класен ръководител Янка Йорданова построиха град от картон и му измислиха име. Преди това те обсъдиха зоните в един град, ролята на архитекта на общината за разпределението на икономическите обекти. Разбраха важността на строителния бизнес за икономиката на града, какви умения са необходими на строителя, как работата на строителя е свързана с тази на архитекта на общината.

В своята дейност децата от двата класа бяха подпомагани от консултанти доброволци: Борислав Маринов – бизнес консултант и инж.Иван Иванов от Община Търговище.

Всички ученици и консултанти получиха Сертификати за участие в Седмицата по предприемачество.

 


Категории: Дейности и инициативи | Views: 754 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar