Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Март » 20 » „Поезията – ласка за душата“ – литературно матине
08:47
„Поезията – ласка за душата“ – литературно матине

Учениците от ХІ а клас, профил „Хуманитарен“, на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище отбелязаха Световния ден на поезията - 21 март, като организираха литературно матине „Поезията – ласка на душата“. На 19.03.2015 г. във фоайето на Регионалната библиотека Търговище те споделиха любими стихове от известни поети – Шекспир, Пушкин, Шели, Вазов, Вапцаров, Дамян Дамянов, Петя Дубарова, Надежда Захариева и др. Пламена Маринова, талантливата поетеса на ХІ а клас, прочете свои творби – нежни и искрени. Интересният разказ на госпожа Стойка Теодосиева и нейните вълнуващи художествени произведения породиха размисли у младите любители на поезията – за родината, за смисъла на живота, за младостта... Поети и писатели от Търговище поздравиха учениците и им пожелаха все така да обичат изящното българско слово, което възражда и възвисява.

Литературното матине събра няколко поколения различни гласове, за да се убедим за пореден път, че поезията е за всеки жив читател и за всеки жив поет.

Световният ден на поезията се отбелязва по решение на ООН от 1999 г. Целта на този празник е да популяризира четенето, писането и публикуването на поезия по света.

 

Йорданка Филева – главен учител
по български език и литература

 

Категории: Иновативни практики | Views: 823 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar