Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Март » 30 » Проект „Символи на българската държавност”
15:07
Проект „Символи на българската държавност”

Историята на България през погледа на националните ни символи представиха на 27.03. 2015 г. малките художници от VІ б клас. Под ръководството на Мария Вълчева-старши учител по история и цивилизация учениците , посредством аудиовизуална техника, презентираха  националните символи на Република България. Част от проявата бе и представянето на импровизирана изложба на рисувани артефакти от българското средновековие и портрет на цар Симеон Велики –копие на известната картина на Димитър Гюдженов, намираща се в Гербовата зала на Президентството. Участниците представиха и изработени от тях макети на регалии / символи на царската власт-корона, скиптър и кълбо с кръст /. В ролята на великия цар от времето на „Златния век” влезе Иван Великов. Гости на проявата бяха родителите на шестокласниците и преподавателите от методическото обединение по обществени науки и гражданско образование.

Проектът „Символи на българската държавност” съчета идеи от миналото и настоящето и изведе на преден план българската национална идентичност. Проявата съдейства за изграждане у учениците на качества за работа в екип; за развиване на въображението и умения за представяне пред аудитория.

 

 

Категории: Дейности и инициативи | Views: 1800 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar