Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Март » 9 » Проект за превенция на насилието „Съдби на кръстопът“ във ІІ СОУ
09:14
Проект за превенция на насилието „Съдби на кръстопът“ във ІІ СОУ

В началото на март 2015 г. ученици от девети клас на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище инициираха създаването на училищен проект за превенция на насилието „Съдби на кръстопът“. Идеята е да се представят най-често срещаните проблеми в училищния живот, търсенето и намирането на адекватни решения. Първи се отзоваха учениците от ІХ а клас. Те написаха сценарий, по който ще се заснеме филм. На 9 март 2015 г. проведоха своята първа репетиция, която се оказа вълнуващо преживяване. Стойне Калайджийски, педагогически съветник, сподели пред деветокласниците: „Идеята ви е чудесна. Това, което днес правите, е научен метод на групова психотерапия, наречен психодрама. Той се използва при различни сфери на корекция.“

В работата си по проекта учениците включват и училищното ръководство. На първата им репетиция присъства Галя Панайотова – директор на училището, към която те отправиха въпроси, свързани с Механизма срещу училищния тормоз, по който ІІ СОУ работи.

Ръководител на проекта е Здравка Радева – главен учител по български език и литература.

 

Категории: Дейности и инициативи | Views: 760 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar