Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Март » 10 » Проектно-базираното обучение и математиката
08:48
Проектно-базираното обучение и математиката

Проектното обучение е един от иновативните методи за формиране на знания и умения на учениците. То е включено в плана на  методическото обединение на преподавателите по математика във II СОУ „Проф. Никола Маринов” Търговище. Основните му предимства пред традиционните методи са следните: повишена атрактивност на обучението; практическо прилагане на знания, умения и компетенции за постигане на определени цели; съответствие на актуалните нужди от повишаване качеството на обучението по математика.

Във връзка с това учителите подготвиха и представиха следните уроци:

Лазарина Стоянова - „Правоъгълна координатна система” – VІ клас

Светлана Косева - „Тригонометрични функции и тяхното приложение” – Х клас

Виолета Драганова - „Ръбести тела и тяхното приложение” – VІ клас

Васил Василев - „Изработка на проект за домашен басейн” – VІ клас

Рафи Ахмедов - „Приложение на лица и обеми на геометрични фигури и тела в практиката” – V клас

Преподавателите предварително актуализираха теоретичните си знания за този метод, информираха се за опита на учители от страната и чужбина, избраха темите на проектите.

Изработването на ученическите проекти премина през следните етапи: подготовка, планиране, вземане на решения, изпълнение, оценка на резултатите, защита на проектите, обратна връзка.

В часовете присъстваха Маргарита Гаджовска - старши експерт по математика, информатика и ИТ, Галя Панайотова – директор на училището, Галя Йорданова, Пламен Иванов и Елеонора Панайотова – помощник – директори. Те дадоха висока оценка на професионализма на преподавателите и на стремежа им за повишаване на квалификацията.

 

 

Виолета Драганова – главен учител
по математика

Категории: Иновативни практики | Views: 1403 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar