Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Март » 16 » Състезание „Българските евромонети“
10:40
Състезание „Българските евромонети“

На 11.03.2015 год. под ръководството на Полина Борисова, главен учител по философските дисциплини, във Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище се проведе състезание под надслов „Българските евромонети“. В него участваха 6 отбора от Х в, ХІІ б, ХІІ в, ХІІ г клас. Използвайки аудиовизуална техника, учениците защитиха убедително своите идеи за символи на българските евромонети. Показаха, че България има с какво да се гордее като достоен член на голямото европейско семейство. Компетентното жури от методическото обединение на преподавателите по обществени науки и гражданско образование и публиката определиха на първо място представянето на Станимира Илиева от ХІІ б клас.

Това беше един урок по родолюбие, в който се съчетаха идеи за символи на България от минало и настояще, като на преден план се изведе българската национална идентичност. Състезанието съдейства за изграждане у учениците на качества за работа в екип; за развиване на въображението; за мултиплициране на знанията в практически решения; умения за защита на идеи и състезателен дух.

 

 

 

Йорданка Филева – главен учител
по български език и литература

 

Категории: Дейности и инициативи | Views: 755 | Добавено от: Rebi | Rating: 1.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar