Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Март » 12 » Вълнуваща среща на ученици с театрални творци
15:37
Вълнуваща среща на ученици с театрални творци

Младите актьори от двете театрални формации при Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище и техният ръководител Здравка Радева – главен учител по български език и литература, преживяха вълнуваща среща с творческия състав на пиесата „Да се влюбиш в пеперуда“ по едноименното произведение на американския драматург Ленард Герш. На 11.03.2015 г. в Драматичния театър Търговище те съпреживяха магнетичната история за любовта и страха от нея. Насладиха се на талантливата актьорска игра на Параскева Джукелова, Симеон Велков, Теменуга Первазова и Ивайло Брусовски, с които имаха удоволствието да разговарят след представлението. Учениците и артистите споделиха мисли за магията на театъра, за вечната сила на любовта, за нейните болки и за свободата, която тя носи. Големият интерес на младите актьори е провокиран и от това, че те работят по същата пиеса, чиято премиера предстои. Младежите откриха част от своите вълнения в света на Ленард Герш, представен през погледа на режисьора Александър Илинденов.

Любовта на младите хора към театъра създава интерес и у техните родители, които все по-често използват възможността да бъдат заедно с децата си и с учителите им в театралния салон.

 

Категории: Дейности и инициативи | Views: 727 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar